Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Blackout...i really had a blackout!!!

Ρεύμα, ηλεκτρικό ρεύμα....Δύο λέξεις που οι σύγχρονοι άνθρωποι έχουμε προσαρμόσει όλη μας την καθημερινότητα. Τα πάντα μέσα σε ένα σύγχρονο σπίτι απαιτούν ρεύμα (δεν αναφέρομαι μόνο στις λάμπες που μας παρέχουν φωτισμό). Απο τον υπολογιστή και την τηλεόραση μέχρι το ψυγείο. το θερμοσίφωνα ή ακόμα και τον φούρνο.

Το "υπέροχο" αυτό σκηνικό (η απουσία ρεύματος δηλαδή) μου συνέβει όταν επιχείρησα να ανάψω το πορτατίφ μου. Κάηκε η πρώτη λάμπα, βάζω μια άλλη και εκεί έγινε το μπλακαουτ και στη συνέχεια φυσικά έπεσαν όλες οι ασφάλειες. Το πρωί όταν βγήκε ο ήλιος πήγα να δω τι συμβαίνει. Όλες οι ασφάλειες στην κανονική τους θέση (αφού τις είχα σηκώσει το βράδυ υπο το φως των φακών) αλλά ρεύμα τίποτα. Πήγα μέχρι το ρολόι της ΔΕΗ, βρήκα την ασφάλεια μου αλλά ήταν στη θέση της...άρα αλλού ήταν το πρόβλημα και φυσικά ήταν αδύνατο να το εντοπίσω.


Κάπως έτσι λοιπόν ξέμεινα σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Οι μόνες επιλογές που έχω είναι είτε να πάω πάλι για ύπνο, είτε να διαβάσω, είτε να κάνω πράγματα που τα ανέβαλα συνεχώς. Κατέληξα στο να φτιάξω αυτήν την ανάρτηση η οποία αυτή τη στιγμή αποτυπώνεται με στυλό πάνω σε χαρτί. Συνειδητοποίησα μετά απο αυτό πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή μας αν δεν είχαμε ρεύμα και πόσε διαφορετικά εξελίχθηκε τελικά.


Γιατί έχουμε στηρίξει όλα τα αντικείμενα που μας περιτριγυρίζουν, στο ηλεκτρικό ρεύμα; Γιατί νιώθω αποκλεισμένη και κενή σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα; Και τα "γιατί" σωρός! Δεν θα το ψάξω περεταίρω διότι άκρη δε θα βγάλω. Ελπίζω ο ηλεκτρολόγος να έρθει γρήγορα διότι τη μέρα τη βγάζεις κουτσά στραβά, το βράδυ όμως δε θέλω να γυρίσω σε μεσαιωνικές εποχές με τις δάδες και τα κεριά (σκιάζομαι...)


(Προφανώς, για να γράφω την ανάρτηση επανήλθαν τα πράγματα στη φυσιολογική τους ρουτίνα!!!)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου