Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Thoughts.....infinite thoughts.....

Σκέψεις, σκέψεις, σκέψεις. Όταν η φασαρία μέσα στο κεφάλι σου είναι τόσο ανυπόφορη που σου ρχεται να φωνάξεις ένα ΣΚΑΣΕ για να ηρεμήσεις και να έρθεις στα ίσια σου. Τα πράγματα που μας απασχολούν είναι πάρα πολλά εκτός αν είμαστε τόσο αναίσθητοι που δεν μας ακουμπάει τίποτα. 

Να ξυπνάς το πρωί με το άγχος του τι πρέπει να κάνεις, με ένα κακό προαίσθημα ή με τις αγγαρείες που έχεις μαζέψει και σήμερα είναι η μέρα που θα πρέπει να τις κάνεις. Το μυαλό να αντιφάσκει και να μην μπορείς να τα βρεις ούτε με τον ίδιο σου τον εαυτό. Το βράδυ, οι σκέψεις είναι ακόμα πιο επώδυνες. Το σκοτάδι, η μοναξιά, ο μονότονος χτύπος του ρολογιού ίσως και να βοηθάνε στην μελαγχολία και στις αρνητικές σκέψεις. Είναι τυχαίο που το βράδυ έρχονται μαζεμένα όλα τα κακά ή όλα τα αγχωτικά πράγματα που οφείλεις να ολοκληρώσεις ή να ξεπεράσεις;

Όλοι έχουν τα δικά τους προβλήματα που καλούνται να τα λύσουν, ακόμα και αν έχεις κάποιον να τα μοιραστείς δεν είναι δεδομένο ότι θα βρεις και τη λύση που γυρεύεις. Η απάντηση πίσω από το γιατί οι σκέψεις μας πνίγουν δεν έχουν να κάνουν μόνο με εμάς. Όταν κάτι που σχεδιάζεις περιλαμβάνει και άλλους ανθρώπους τότε αρχίζεις να παίζεις με τα ενδεχόμενα των διαφορετικών πράξεων που μπορεί να κάνει ή να σκεφτεί ο άλλος για εσένα. Καλώς ή κακώς δεν θέλουμε να δημιουργούμε ίντριγκες ή κόντρες με άλλους. Τι γίνεται όμως όταν αυτό μας γίνεται εμμονή; Όταν νομίζουμε ότι όλοι ασχολούνται με εμάς και μας σχολιάζουν με τον οποιοδήποτε τρόπο; Μια η απάντηση: ο κόσμος δεν γυρίζει γύρω από ΕΣΕΝΑ. Δεν είσαι το επίκεντρο του κόσμου, όπως ασχολείσαι ή και συζητάς εσύ για άλλους έτσι συμβαίνει και για σένα. 

Θεραπεία από τις σκέψεις δεν υπάρχει , ίσως η λοβοτομή να βοηθάει όσο αφορά την διαγραφή αναμνήσεων επιβλαβών για την υγεία. Η νοοτροπία αλλά και η αλλαγή στον ΤΡΟΠΟ που σκεφτόμαστε μπορεί να μας βοηθήσει. Όταν σταματήσουμε να εξαρτόμαστε από τους άλλους ή το τι πιστεύουν οι άλλοι για εμάς, όταν αρχίσουμε να πιστεύουμε στον εαυτό μας και στις δυνάμεις μας, οι σκέψεις θα οδηγηθούν σε πιο χαρούμενες μεριές του εγκεφάλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου